tisdag 6 oktober 2009

E-learning week och minitenta-p


  Utsikt från basecamp Yusof Ishak House

Denna vecka är det e-learning week på NUS. E-learning week är ett koncept som går ut på att alla föreläsningar ska ske på nätet, via webcasts. Detta är tänkt som en generalrepetition inför ett scenario där man tvinga stänga skolan på grund av H1N1-flu eller liknande. Konceptet fungerar inte riktigt eftersom man ändå måste vara här på obligatoriska labbar och tutorials hela veckan. Dessutom är det någon form av förkylningsperiod, alla går runt och snörvlar och hostar så jag vet inte hur bra deras flu preventions är egentligen.

Dagarnas tema är hårt plugg. Igår var det full on tenta-p mode med ett riktigt bra pluggpass. 15 timmars effektivt plugg till study roomet stängde vid midnatt och sedan taxi hem och taxi till skolan tidigt nästa morgon. Dagen idag ser likadan ut och imorgon är det ytterligare ett midterm quiz.

Efter det börjar det dock lätta. På torsdag flyger bloggredaktionen till Hong Kong för att spendera helgen. Jag vet ännu inte vad resan kommer att erbjuda, kanske lite shopping, sightseeing, någon skybar och lite gambling i Macau, Asiens svar på Las Vegas.


1 kommentar:

  1. Det känns bra att läsa ett och annat inlägg om hårda studier också. Man kan annars lätt tro att vardagen på NUS är enbart glamorös! Farsan

    SvaraRadera