fredag 4 september 2009

Why I love the rainy days

I morse kände jag att det var något fel med vädret. Det var för varmt och för fuktigt, jag blev genomsvettig av att gå 300 meter mellan busshållplatsen och studierummen. Det kan bara innebära en sak, det kommer att regna idag. Just nu regnar det fruktansvärt mycket utanför, går man utanför tak så blir man genomblöt på 10-15 sekunder.

När det regnar i Sverige går hela nationen in i någon slags kollektiv depression. Aftonbladet försöker sälja lösnummer på "Till helgen blir det sol i hela landet"-artiklar. När det är soligt och varmt är det tvärtom, någon slags kollektiv glädjeyra som gör att folk tycker det är okej att dricka öl på en uteservering en semestereftermiddag eller gå runt på stan i linnen som inte täcker de fula tatueringarna man gjorde på 60-talet.

I Singapore tycker man däremot att det är ganska skönt när det regnar. Regnet kyler ner luften, ibland ner mot 24-25 grader vilket gör att det faktiskt går att röra sig utomhus. Inget gott som inte för något ont med sig, ikväll kommer det att vara så fruktansvärt varmt och fuktigt att man inte kan ha en vit skjorta på sig utan att den blir genomskinlig.

Det oregelbundna vädret för även med sig två problem:
  • Det går inte att planera något efter vädret. Att planera en beach-utflykt till Sentosa en dag i förväg går inte. Det är omöjligt att veta hur vädret kommer att vara nästa dag.
  • Det går inte att hänga tvätt, dra till skolan och hoppas att tvätten ska vara torr när du kommer hem. Det spelar ingen roll om det är soligt på förmiddagen, det kan komma en störtskur på eftermiddagen som totalt dränker din nya vittvätt utan att du har en chans att hänga in den.

1 kommentar:

  1. Anton, bortsett från den fantastiska värmen 24-25 C så låter det omväxlingsrika vädret som en svensk sommar. Känner igen det där med tvätten. :)
    Så ni tvättar alltså själva? Ingen lyxig tillvaro med maid?/Mor

    SvaraRadera