fredag 26 februari 2010

Recess week i Thailand


Som läsare av bloggen redan vet hade jag storfrämmande över recess week. Pernille hade satt sig på ett flyg från ett kallt och vintrigt Köpenhamn för att hälsa på mig under 10 dagar. Efter en tisdagskväll och onsdag i Singapore flög vi till Thailand på torsdagen för att sola och bada och allt annat man gör i Thailand. 



Phi Phi island åkte vi INTE till eftersom vi varit där redan men vi bytte färja där för vidare färd mot Koh Lanta.



Koh Lanta




Vi spelade en hel del "Casino" vilket var det officiella kortspelet under resan. Från början var jag något av en novis men efter hand blev jag bättre och bättre och stundtals dominerade jag spelet.





Vi åkte på en kajaktur där vi paddlade bland kalkstensgrottorna.



Koh Lanta är en ganska platt ö med bra vägar (med Thailandsmått). Det är därför lätt och bra att hyra moppe för att ta sig runt, något som vi gjorde vid flera tillfällen.
Vi åkte bland annat upp till en viewpoint, med nice utsikt över hela Koh Lanta. På alla hjärtans dag hade vi tänkt ta en liten roadtrip till södra änden av ön för att äta på en restaurang som var rekommenderad i Lonely Planet. Efter en ganska lång körning tog den asfalterade vägen slut och ersattes av partier med grus/sand-väg. Den moppe vi hade hyrt var inte riktigt byggd för terrängen och efter att vi fortsatt en ganska lång bit in på vägen i kolmörker kom vi till en lång backe där moppen slutligen sade ifrån. Snopen tvingades jag att leda moppen en bit nedför backen där vi fick vända om.

Vi tvingades att stanna och tanka, något som görs längs vägen där bensinen säljs flaskvis i spritflaskor. 
Bilden av misslyckandet. Tack Lonely Planet för ett bra restaurangtips. 

Till slut fann vi en bra restaurang där vi satte oss. I sedvanlig ordning körde Thailändarna eldshow nere på stranden. 






Att ta sig runt i södra Thailand är enkelt, billigt och framför allt väldigt härligt eftersom man kan åka båt överallt. Resdagarna behöver därför inte kännas som bortkastade dagar eftersom man får njuta av södra Thailands otroligt häftiga skärgård samtidigt som man kan bättra på sin egen solbränna. Efter 4 dagar på Koh Lanta åkte vi till Railay beach i Krabi.

Vackra Railay beach.


På kajaktur runt Railay. Alla klippor och öar runt om Railay ser ut som på bilderna. På grund av kalkstensklipporna är Railay ett av de bästa ställen i världen för klättring. Något som även vi provade på under en eftermiddag. 


Jag i full färd med att besegra berget. 
Pernille diskuterar taktik med vår klättringsinstruktör.
Pernille på väg till toppen. Som ni ser var det inga dåliga klippor vi klättrade uppför.

Det var otroligt kul att klättra och betydligt lättare än vad jag hade trott. När vi kom fram till den första väggen trodde jag att det var ett skämt. Vi hade ändå signat upp för en beginners course och jag trodde att man skulle börja med någon mindre sten att övningsklättra upp för. Efterhand visade det sig inte vara så svårt som det verkade, jag undvek i möjligaste mån att titta ner och försökte klättra upp så snabbt som möjligt för att undvika höjdskräcken.



Longtailbåttur runt öarna utanför Railay. 

På väg hem på båten.

I egenskap av reseledare var jag bland annat ansvarig för att alla transporter skulle flyta på smidigt. Jag höll därför på att göra bort mig rejält när vi skulle ta färjan hem från Railay till Phuket för att ta vårt flyg som gick med ganska liten marginal. Färjan skulle enligt biljetten åka kvart över 3 och vi skulle befinna oss utanför ett hotell klockan 3 för att ta en mindre båt ut till färjan. Punktliga som vi var infann vi oss exakt klockan 3 utanför hotellet och möttes då av ett "boat left alreddi, sorry". Med en puls som närmade sig 200-strecket och den kalla känslan av svett som rinner ut ur porerna försökte jag förklara för tjejen som jobbade att vi absolut inte kunde missa båten och att de fick lösa det eftersom vi inte hade gjort något fel. Som tur var ringde hon färjan så att den väntade in oss och vi kunde utan större problem ta oss tillbaka till Singapore igen. En sista dag i Singapore fick runda av vår fantastiska gemensamma semester. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar