söndag 28 mars 2010

Update

Jag vet inte riktigt varför uppdateringarna inte har blivit av under de dryga två veckor sedan sist. Mycket beror på att jag har haft väldigt mycket att göra i skolan. På NUS fungerar det så att alla kurser är lika långa och sträcker sig över en termin. Alla kurser är dessutom ganska lika varandra i upplägg, till exempel har nästan alla midterms ungefär samtidigt i terminen, samt ett eller flera grupparbeten och en sluttenta. Det finns såklart både bra och dåliga saker med att ha ett sådant system men en uppenbar nackdel är att det är svårt att fokusera på kurserna. I Linkan läser vi aldrig mer än 3 kurser parallellt, vilket jag kan känna är gränsen för vad man kan läsa samtidigt och kunna hålla fokus i alla kurser. En annan nackdel är att arbetsbördan blir lite skevt fördelad. När det är lugnt i en kurs så är det lugnt i alla kurser och då har man nästan ingenting att göra. När grupparbeten börjar närma sig deadline i 5 kurser samtidigt blir det helt plötsligt väldigt mycket att göra. Lite i denna situation har jag hamnat i under de senaste veckorna.

Vad har då hänt sedan sist?

The trip of three generations...


Under en vecka i Mars så åkte jag, Pappa, Håkan och Farfar till Thailand för att roa oss. Motiven med att åka på grabbresa till Thailand brukar ju ofta vara lite skumma men i detta fall fanns inga konstigheter inblandat. Grunden var att Pappa och Farfar hade bokat en resa ner under en vecka, varpå jag och Håkan som praktiskt taget bor nästgårds anslöt oss. För mig passade det utmärkt. På NUS har vi en gång varje termin något som heter E-learning Week. Detta koncept går ut på att man kör all undervisning från nätet under en vecka. För samtliga utbytesstudenter betyder detta ytterligare en ledig vecka att resa på.


Teknik 2010. Två laptops och en iPhone. Farfar var iaf nöjd som via SR:s hemsida kunde streama P1 till poolen i Thailand.


Birthday...
Det dumma med att fylla år en söndag är att det inte finns något riktigt bra sätt att fira det. Fyller man år fredag eller lördag (eller onsdag eller torsdag för den delen) kan man ha en rejäl födelsedagsfest på kvällen. Fyller man år på söndag vill man gärna undvika att vara bakis hela sin födelsedag vilket gör att man inte kan ta födelsedagsfesten på lördag kväll, och sedan fira efter tolvslaget. Jag löste detta genom att fira med födelsedagsbrunch på P.S Café i Dempsey Hill.

Om jag hade haft rejält med pengar så skulle jag förmodligen äta brunch där varje söndag. Jag åt en riktigt god Steak Sandwich (underbart koncept) och en Oreo Milkshake. På bilden ovan kan ni se den underbara skapelsen, milkshaken alltså.
                                                                
                                                Sammantaget en mycket bra födelsedagsbrunch!
Next up, Oslo...
Då man varit utbytesstudent i Singapore under 8 månders tid har man gjort sin fair share av resor. Det är svårt att hitta något riktigt exotiskt som lockar. Paradisö i Malayisa/Thailand? Blir alltid lite långtråkigt.  Djungeltrekking på borneo? Känns lite gammalt. Hong Kong/Macau och festa i någon skybar och bränna pengar på casino? Redan gjort. Oslo då? Ja varför inte, tänkte jag och bokade en tur och retur resa över en veckas tid. Anledningen till att jag sätter mig på ett plan till andra sidan jorden är givetvis att jag ska hälsa på Pernille och hennes familj under en vecka. Jag förväntar mig, förutom att det blir mycket trevligt, att jag kommer att få en smärre chock av kylan. Under 8 månader i varmt klimat så har jag förmodligen anpassat mig en hel del till värmen. Jag fryser numera så fort jag har råkat ställa AC:n på 25 grader istället för 27. Om jag överlever detta så utlovar jag en uppdatering så fort jag kommer tillbaka till Singapore (6 April)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar